Якщо Ви пізно лягайте в ліжко і ще довго переглядаєте стрічку новин в своєму телефоні, прочитавши цю статтю ви можете переосмислити цю звичку! Поряд з харчуванням і фізичними вправами здоровий нічний відпочинок є основою хорошого здоров'я. Він грає життєво важливу роль в якості нашого життя, покращуючи психічний і фізичний стан. Продовжуйте читання і Ви дізнаєтеся чотири основних переваги хорошого нічного відпочинку!

1. Імунна функція

Сон - одна з ваших найкращих захистів, яка допомагає імунній системі залишатися сильною! Коли ви не висипаєтеся, ви можете стати більш сприйнятливим до хвороб. ретельне дослідження звичок сну показало, що у тих, хто спав менше семи годин, вірогідність розвитку застуди майже в три рази вище, ніж у тих, хто спав вісім годин і більше.

Новости, зачем инвестировать в здоровый сон картинка 1

2. Контроль ваги

Правильний сон може допомогти підтримувати здорову вагу і поліпшити ваші спортивні результати! Погані звички до сну пов'язані з підвищеним ризиком збільшення ваги і ожиріння, незалежно від вашого віку. Дослідження показали, що як діти, так і дорослі з коротким сном на 89% і 55% відповідно, мали більше шансів погладшати.

Новости, зачем инвестировать в здоровый сон картинка 2

3. Концентрація і продуктивність

Вы когда-нибудь испытывали такие дни, когда вы ничего не могли делать? Если вы систематически не получаете полноценный ночной отдых, функции вашего мозга могут быть нарушены. Такие функции мозга, как познание, концентрация и продуктивность, в первую очередь ощущают негативное влияние состояния сна и увеличивают количество ошибок в вашей повседневной работе.

Новости, зачем инвестировать в здоровый сон картинка 4

4. Нормалізація настрою

Ви коли-небудь прокидалися з почуттям сонливості і жахливого настрою? Якщо це триває протягом дня, це ознака того, що недолік сну тепер впливає на ваш емоційний стан. Коли ви добре відпочинете вночі, у вас більше шансів зустріти день з ясними думками і свіжою головою. Коли Ви маєте занадто мало сну, це може викликати у вас нетерпіння, дратівливість і погане самопочуття.

Новости, зачем инвестировать в здоровый сон картинка 5

Наступного разу, коли ви виявите, що ворочаєтеся всю ніч, подумайте про заміну вашого ліжка або матраца.

Якщо ви відзначаєте для себе наступні моменти:

✓ Ваш матрац старший за сім років

✓ Має видимі ознаки зносу

✓ Ви регулярно прокидаєтеся з болями в спині

✓ Ви не відчуваєте себе відпочившим коли прокидаєтеся

Чтобы получить больше информации Вам нужно обратиться к нашему разделу в каталоге мебель для спальни.